Ciasteczka z migdałami i sezamem

Ciasteczka z migdałami i sezamem

Ciasteczka z migdałami i sezamem

  Kruche, delikatne, maślane, po prostu pyszne.     Składniki: - 20 dkg mąki pszennej - 10 dkg mąki owsianej - 10 dkg mielonych migdałów - 10 dkg cukru pudru - 5 dkg białego sezamu - 20 dkg masła ( o temperaturze pokojowej ) Mieszamy wszystkie składniki sypkie. Dodajemy pokrojone masło. Zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy  na grubość ok. 5 mm  na papierze do pieczenia posypanym mąką. Kroimy radełkiem na dowolne kształty. Nakłuwamy patyczkiem i wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny. Prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.