Surówka z czerwonej kapusty - klasyka.

Surówka z czerwonej kapusty - klasyka.

Surówka z czerwonej kapusty - klasyka.

Uwielbiam świeże surówki do obiadu, ten akcent wydaje mi się najważniejszy. Czy Wy też jesteście tego zdania? Czerwona kapusta z natury jest dość oporna, trzeba ją dobrze pougniatać, aby nieco zmiękła. Potrzebujemy: pół główki czerwonej kapusty 1 duża marchew, bądź dwie mniejsze 1 średnia cebula, jabłko 2 łyżeczki soli pieprz 3 łyżki oleju słonecznikowego, bądź rzepakowego łyżka soku z cytryny Kapustę szatkujemy, posypujemy solą i przygniatamy dłonią. Odstawiamy na 15 minut. Następnie na kapuście najzwyczajni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MamaOskarka

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.