Dżem z czarnego bzu z jabłkiem

Dżem z czarnego bzu z jabłkiem

Dżem z czarnego bzu z jabłkiem

Kochani, dzisiaj przepis wprost od najslodszej dziewczyny na dolnym śląsku, od wiernego kibica siatkówki, od tej z którą można konie kraść! Dzisiaj tworzyła dla Was w kuchni niesamowita Karolinka :* Właśnie przyszedł czas na przetworzenie zapomnianego, a przecież tak pysznego i zdrowego czarnego bzu. Rośnie on praktycznie wszędzie - na głębokiej wsi  ;) i w centrum Wrocławia. Możemy z niego wyczarowywać różne pyszności, a dzisiaj zrobimy dżem. Potrzebujemy: 2 porcje czarnego bzu 1 porcja jabłek - ja da... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MamaOskarka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Lecznicze właściwości czarnego bzu

Coraz częściej mówi się o szerokim zastosowaniu czarnego bzu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.