Jajka po afrykańsku

Jajka po afrykańsku

Jajka po afrykańsku

Przepis na jajka po afrykańsku pochodzi z programu Gordona Ramsay`a. Danie to nie tylko rewelacyjnie wygląda ale jest równie pyszne. Pikantne i dobrze doprawione a do tego posypane świeżymi ziołami. Składniki: 1 cebula ½ zielonej papryki ½ czerwonej papryki 2 ząbki czosnku 1 papryczka chilli 1 średni pomidor kumin (kmin rzymski) sól pieprz 2 jajka ½ pęczka świeżej kolendry ½ pęczka szczypioru olej Wykonanie: Cebulę pokroić w kostkę, paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Czosnek i papryczk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mama Gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.