Żeberka w miodzie

Żeberka w miodzie

Żeberka w miodzie

Przepis na : obiad

Składniki: ok 1,5 kg żeberek 2 cebule 3 łyżki miodu olej do smażenia słodka czerwona papryka sól, pieprz grubo mielony Wykonanie: Żeberka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, dzielimy na  mniejsze porcje. Oprószamy solą, pieprzem grubo mielonym oraz delikatnie papryką. Cebulę kroimy w półksiężyce.  Na rozgrzanym oleju podsmażamy żeberka, po obróceniu na drugą stronę dodajemy cebulę. Gdy mięso będzie podsmażone i cebula lekko się ze złoci, polać wszystko miodem. Gdy zacznie się karmelizować... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu magiczna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.