Wątróbka z indyka z jabłkiem

Wątróbka z indyka z jabłkiem

Wątróbka z indyka z jabłkiem

Przepis na : obiad

 Pyszna, aromatyczna wątróbka z jabłkiem. Troszeczkę zapomniana,  mało lubiana (wspomnienia z dzieciństwa)  ale w takiej  wersji jest   bardzo smaczna, polecam. Składniki: 500 g wątróbki z indyka 2 jabłka 2 cebule mąka 2 łyżki masła majeranek sól, pieprz Wykonanie: Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda, pokroić na ósemki. Posypać majerankiem. Cebulę obrać, pokroić w plasterki.  Wątróbkę dokładnie umyć, oczyścić pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać masło, wło... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu magiczna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.