Papryka konserwowa

Papryka konserwowa

Papryka konserwowa

Czas zacząć przygotowywać zapasy i wypełnić po brzegi swoją spiżarkę.  Dziś pod nóż poszła papryka, duuuużo papryki. Zimą taka papryka konserwowa  będzie idealnym dodatkiem  do sałatek, kanapek czy obiadu.  Składniki: 3 kg papryki 2 duże cebule zalewa 3 L wody 1,5 szklanki octu 1 szklanka cukru 2,5 łyżki soli dodatkowo na każdy słoik ok 500 ml 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 3-4 ziarna pieprzu ziarnistego 1/3 łyżeczki gorczycy 1/2 łyżki oleju Wykonanie: Paprykę umyć, usunąć gniazd... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu magiczna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.