Opiekane śledzie w zalewie octowej

Opiekane śledzie w zalewie octowej

Opiekane śledzie w zalewie octowej

Składniki: 1 kg świeżych śledzi 2-3 cebule 1 marchewka mąka olej do smażenia zalewa octowa: 5 szklanek wody 1 szklanka octu 10% 4 łyżki cukru 1 łyżka soli 5-6  liści laurowych 10 ziarenek ziela angielskiego 10 ziarenek pieprzu Wykonanie: Wszystkie składniki na zalewę wlewamy do garnka, zagotowujemy, odstawiamy do przestygnięcia. Śledzie czyścimy, myjemy i osuszamy. Tak przygotowane obtaczamy w mące, smażymy na rozgrzanym oleju, aż ładnie się zrumienią.  Cebulę pokroić w plasterki, a marchewkę w cienkie k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu magiczna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.