Krem budyniowy

Krem budyniowy

Krem budyniowy

Idealny puszysty, delikatny, aksamitny krem do przekładanie tortów, ciast, babeczek, a po dodaniu roztopionej czekolady otrzymamy pyszny krem czekoladowy. Składniki: 2 budynie po 40g 3 szklanki mleka 200 g masła 2 łyżki cukru 1/2 szklanki cukru pudru Wykonanie: Odlewamy 2/3 szklanki mleka, wsypujemy budynie, mieszamy aż się rozpuszczą. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlewamy masę i gotujemy budyń, cały czas mieszając, by się nie przypalił. Odstawiamy do ostudzenia.  Miękkie masło utrz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu magiczna kuchnia Kasi

Autor

Kasia ŁysyKasia Łysy

Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, budyń, tort, torty, krem czekoladowy, czekolada, babeczki, ciasto, ciasta z kremami, ciasto z kremem, puszyste ciasto, pyszne ciasto, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasta z masa

Inne przepisy z magiczna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.