Kolorowe warzywa na zimę

Kolorowe warzywa na zimę

Kolorowe warzywa na zimę

Składniki: 1.5 kg papryki czerwonej 0.5 kg białej lub żółtej papryki 1 kg ogórków 500 g cebuli marynata: 1 L wody 200 ml octu 2 łyżki cukru  1 łyżka soli 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu Wykonanie: Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Paprykę pokroić w nieduże kawałki, ogórki w cieńkie plasterki, a cebule pokroić w plastry. Warzywa, każde z osobna włożyć na 3 minuty do wrzątku, po wyjęciu przełożyć do wypażonych słoików. Wodę zagotować razem z octem i przyprawami. Gorącą mary... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu magiczna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.