Karp smażony w panierce kukurydzianej

Karp smażony w panierce kukurydzianej

Karp smażony w panierce kukurydzianej

Składniki: 1 karp 2 jajka 1 cytryna płatki kukurydziane olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Rybę myjemy, odcinamy ogon, łeb, usuwamy łuski i filetujemy. Kroimy na cienkie paski,`skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem. Płatki kukurydziane wkładamy do foliowego woreczka i rozgniatamy za pomocą wałka kuchennego. Każdy kawałek ryby maczamy w roztrzepanym jajku, a następnie obtaczamy w panierce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu magiczna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Jak przygotować karpia na Wigilię?

Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.