Domowy chrzan

Domowy chrzan

Domowy chrzan

  W moim dom rodzinnym chrzan obowiązkowo musi być na świątecznym stole. Pyszny aromatyczny, kremowy i bardzo ostry taki jak najbardziej lubię. Taki chrzan jest doskonałym dodatkiem do mięs, wędlin, jaj, sosów czy zup. Polecam Składniki: 2 korzenie chrzanu 2 łyżki majonezu sok z 1/2 cytryny sól, cukier  Wykonanie: Chrzan moczymy w wodzie przez 1 godzinę. Obieramy i ścieramy na tarce o najdrobniejszych oczkach. Po starciu jednego korzenia skropić cytryną, wymieszać (skropiony sokiem nie będzie c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu magiczna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.