Cukinia w zalewie musztardowo-miodowej

Cukinia w zalewie musztardowo-miodowej

Cukinia w zalewie musztardowo-miodowej

Na blogu możecie już znaleźć przepis na ogórki w musztardzie , tym razem pod nóż poszła cukinia. Zrobiłam praktycznie tak jak ogórki zmieniając tylko odrobinę zalewę, gdyż dodałam trochę miodu. Wyszły pyszne, polecam. Składniki: 3 kg cukinii zalewa 5 szklanek wody 300 ml octu 1 szklanka cukru 2 łyżki miodu 2,5 łyżki soli 6 łyżek musztardy łyżeczka ziaren ziela angielskiego liść laurowy Wykonanie: Do garnka wlać wodę i dodać pozostałe składniki zalewy, zagotować, wystudzić. Cukinię&nb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu magiczna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.