Szynka pieczona w rękawie - domowa wędlina do chleba.

Szynka pieczona w rękawie - domowa wędlina do chleba.

Szynka pieczona w rękawie - domowa wędlina do chleba.

Składniki: -szynka wieprzowa w siatce -4 łyżki oleju -2 łyżki octu balsamicznego -2 łyżki wody -4 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę) -4 ziarenka jałowca (utłuczone w moździerzu) -4 ziarenka ziela angielskiego (utłuczone w moździerzu) -1 łyżeczka majeranku -1/2 łyżeczka ostrej papryki -1 łyżeczka słodkiej papryki -1/2 łyżeczka czarnego pieprzu (utłuczonego w moździerzu) -1 łyżeczka soli Sposób przygotowania: Szynkę myjemy i wycieramy papierowym ręcznikiem z nadmiaru wody. Jeśli nie dostaniemy w sklepie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Magia jedzenia.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.