Pierś z kurczaka z serem pleśniowym otulona boczkiem wędzonym.

Pierś z kurczaka z serem pleśniowym otulona boczkiem wędzonym.

Pierś z kurczaka z serem pleśniowym otulona boczkiem wędzonym.

Składniki: -piersi z kurczaka -ser pleśniowy -cienkie plastry surowego boczku wędzonego -sól -pieprz Sposób przygotowania: Piersi myjemy, osuszamy, odcinamy błonki itp. Następnie piersi przekrawamy wzdłuż robiąc kieszonki. Oprószamy mięso solą i pieprzem (również w środku). Do środka wkładamy pokrojony w plasterki ser pleśniowy. Całość owijamy boczkiem (jedna pierś ok. 3 plasterki boczku). Tak przygotowane mięso pieczemy w piekarniku ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Na koniec można przypiec mięso z góry by... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Magia jedzenia.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.