Kiełbasa śląska z piekarnika.

Kiełbasa śląska z piekarnika.

Kiełbasa śląska z piekarnika.

Składniki: -8 kiełbas śląskich -czerwona papryka -duża cebula -8 ziemniaków -sól -majeranek -papryka wędzona słodka -odrobina margaryny do smażenia Sposób przygotowania: Blachę wysmarować margaryną. Kiełbasę ponacinać w romby. Ziemniaki obrać, umyć i przeciąć na pół. Cebulę pokroić w plastry a paprykę w paski. Kiełbasę i ziemniaki posypać przyprawami. Wszystkie składniki układamy na blaszce. Kiełbasa na środku, ziemniaki po boku a papryka i cebula na wierzchu. Pieczemy w piekarniku w 200 stopniach ok. 1,5 godzinki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Magia jedzenia.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.