Fondant czekoladowy.

Fondant czekoladowy.

Fondant czekoladowy.

Przepis na : deser

Składniki na 4 porcje: -100 g. gorzkiej czekolady -50 g, masła -2 jajka -4 łyżki cukru -szczypta soli -1 łyżka mąki i odrobinę do posypania foremek Sposób przygotowania: Czekoladę i masło roztapiamy w kąpieli wodnej. Jajka, cukier i sól połączyć ze sobą za pomocą trzepaczki. Nie ubijać. Następnie dodajemy mąkę i znowu delikatnie mieszamy trzepaczką. Na koniec cały czas mieszając dodajemy roztopioną czekoladę z masłem. Foremki smarujemy masłem i posypujemy mąką. Wlewamy do nich gotową masę. Foremki układamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Magia jedzenia.

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.