Śledź w sosie jogurtowo-musztardowym

Śledź w sosie jogurtowo-musztardowym

Śledź w sosie jogurtowo-musztardowym

Rozpoczęłam próby z śledzikiem, jakoś nigdy nie robiłam bo uważałam że nie do końca można pozbyć się z nich soli, dlatego kupowałam gotowe. Walką z solą rozpoczęta ;). W tym przepisie moczyłam śledzie przez dobę w mleku, kolejne moczyły się 3 doby i muszę powiedzieć że lepsze:) A wy jakie macie sposoby na pozbycie się soli ze śledzi?  Potrzebne składniki: 4 płaty śledziowe 0,5 l mleka 1 jogurt naturalny mały  2 łyżki musztardy 4 korniszony 1/3 pora 1 łyżeczka gorczycy szczypiorek do posypania 0,5 jabłk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Łycha smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.