Małże z czosnkiem i natką pietruszki

Małże z czosnkiem i natką pietruszki

Małże z czosnkiem i natką pietruszki

Potrzebne składniki:  2 kg świeżych małży 6 ząbków czosnku pokrojonego w kostkę 1 pęczek posiekanej natki pietruszki 2 ćwiartki limonki 1 szklanka białego wina 2 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Muszle dokładnie myjemy i oczyszczamy.  Do rondla z grubym dnem dodajemy małże przykrywamy i bez dodatku wody gotujemy,   co chwila mieszając , ponieważ w trakcie gotowania wypuszczają wodę morską . Po ok. 15 minutach odlewamy połowę morskiej wody (nazbierało się jej ok 1/3 garnka) i dodajemy szkla... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Łycha smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.