Cranachan – letni szkocki deser z malinami

Cranachan – letni szkocki deser z malinami

Cranachan – letni szkocki deser z malinami

Przepis na : deser

Cranachan to tradycyjny szkocki deser w którym głównymi składnikami są ubita śmietana, podprażone płatki owsiane, whisky, miód i oczywiście maliny. Deser jest często podawany w Noc Burnsa (25 stycznia) podczas przypuszczalnej daty urodzin szkockiego poety Roberta Burns’a, jak i przy okazji spotkań z rodziną czy znajomymi. W proponowanej poniżej wersji zachowałam tradycyjną formułę deseru, ale ogromny zapas mleczka kokosowego sprawił, że postanowiłam deser zweganizować. I tak zamiast śmietany mamy mleczko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Los Wege

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

Los WegeLos Wege

Blog wegetariański w którym królują owoce, warzywa i nasiona. Roślinne przepisy na każdą porę roku, kieszeń i okazję. Smacznie, zdrowo i bez mięsa.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

deser, desery, kokosowe, maliny, płatki owsiane, syrop, deser z malinami, mus, mięso, malinowe, truskawka, truskawki, krem, twaróg, smoothie, wegańskie, curry, mascarpone, deser z mascarpone, warzywa na patelnie, krem mascarpone, krem z pora

Inne przepisy z Los Wege

Brak przepisów do wyświetlenia.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.