Kompot jabłkowy cynamonowo -waniliowy z papierówki

Kompot jabłkowy cynamonowo -waniliowy z papierówki

Kompot jabłkowy cynamonowo -waniliowy z papierówki

Mama przygotowała nam już całkiem sporo przetworów na zimę. Kompotów nie robi zbyt dużo, bo część owoców mrozi i robimy kompoty w razie potrzeby. U babci na targowicy kupiła jednak tym razem swoje ukochane jabłka papierówki i zrobiła nam z nich kompot.       Składniki:   5 kg jabłek papierówek 2 łyżki cukru na słoik 0,5 łyżki cukru waniliowego na słoik (używamy swojego) laski cynamonu (najlepiej cieniutkie) woda Przygotowanie:   Jabłka myjemy, kroimy na ćwiartki, wycinamy gniazd... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lili w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.