Gruszki w syropie

Gruszki w syropie

Składniki : gruszki woda cukier  goździki odrobina anyżu kandyzowana skórka pomarańczowa Przygotowanie: To najprostszy z przepisów na przygotowanie gruszek w syropie. Myjemy gruszki, obieramy je i kroimy, na ćwiartki. Wycinamy gniazda nasienne i wkładamy je do wody z sokiem  z cytryny, żeby nie ściemniały. Przygotowujemy syrop. Gotujemy wodę z cukrem, na każdy litr wody dajemy 250 -350 g cukru, zależy jak słodki syrop lubimy. Gruszki wkładamy do słoików, wrzucamy 2 goździki, kilka kawałków skórki z ...

Czytaj dalej na blogu Lili w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.