Ziemniaczki w boczku

Ziemniaczki w boczku

Ziemniaczki w boczku

Małe ziemniaczki otulone cienkimi plastrami boczku. Mała, smaczna i łatwa w przygotowaniu przekąska, która świetnie smakuje z dipem czosnkowym / jogurtowym / ziołowym. Składniki: 8 małych ziemniaków, 16 cienkich plastrów boczku parzonego, sól, pieprz, słodka papryka w proszku Przygotowanie: Ziemniaki obieramy ze skóry (jeśli macie młode - wystarczy dobrze wyczyścić). Do gotującej się osolonej wody dodajemy ziemniaki. Gotujemy około 10-15 minut w zależności od ziemniaka - musi być ugotowany w 90% - miękki, ale nie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.