Zasmażane buraczki

Zasmażane buraczki

Zasmażane buraczki

 Buraczki zasmażane z cebulą i jabłkiem. To świetny dodatek na ciepło do mięs obiadowych. Smakują także podane na zimno. Składniki: 500 g ugotowanych buraków, średniej wielkości cebula, duże jabłko, sól, pieprz, łyżeczka cukru, łyżka masła, woda, łyżeczka soku z cytryny Przygotowanie: Ugotowane buraczki ścieramy na grubych oczkach. Cebulę kroimy w małą kostkę, jabłko obieramy ze skóry ścieramy na grubych oczkach na tartce. Podsmażamy na maśle 3-4 minuty. Dodajemy buraczki oraz około 30 ml wody. Smażymy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.