Jabłka prażone do słoików

Jabłka prażone do słoików

Jabłka prażone do słoików

 Jabłka prażone z cukrem i cynamonem - zapakowane w słoiczki. Gotowa masa do ciasta lub naleśników na zimę. Składniki:  2800 g kwaśnych jabłek (waga przed obraniem), szklanka cukru, 2 łyżeczki cynamonu, ok 200 ml wody sok z połowy dużej cytryny, 5 słoików 400 ml - czystych, wyparzonych, suchych   Przygotowanie: Jabłka obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka dodajemy wodę, zasypujemy cukrem oraz cynamonem, dodajemy sok z cytryny. Mieszamy. Dusimy na średnim ogniu co jakiś cza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.