Papryki faszerowane mięsem mielonym.

Papryki faszerowane mięsem mielonym.

Papryki faszerowane mięsem mielonym.

Przepis na : obiad

Uwielbiam nadziewane papryki .Najczęściej jem je surowe w sałatkach i na chlebie ,ale kto by się nie skusił na tak pięknie wyglądające danie? . Składniki: dla 4 osób 4 czerwone papryki ,lepsze są te o cienkim miąższu , szybciej się pieką i więcej farszu do nich wchodzi. 500 g mięsa mielonego ząbek czosnku 100 g ryżu por ,kawałek pieprz, sól Ryż gotujemy na pół miękko ,czyli krócej 10 minut niż podaje opakowanie. Podsmażamy pora , tylko chwilkę ,dodajemy zmiażdżony czosnek i smażymy jeszcze minutę .Dodajemy mięso ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ladylaura.

Autor

Lady laura.Lady laura.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, papryka, por , mięso, mielone, mięso mielone, sałatki, chleb, sałatka, przystawki, obiad, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, ryż smażony, sałatka do obiadu, obiad dla 2 osób, sałatka z ryżem, chleb mieszany, lekkie sałatki, dania na gorąco

Inne przepisy z Ladylaura.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.