Oswajanie przypraw – faza pierwsza :)

Oswajanie przypraw – faza pierwsza :)

Oswajanie przypraw – faza pierwsza :)

Wyobrażacie sobie kuchnie bez przypraw? Bez soli, pieprzu, ziela angielskiego? Głupio brzmi. Przyprawy stały się nieodłącznym elementem kuchni. Składnikiem, który nadaje szlif, wykańcza i zmienia zwykłe danie w coś magicznego. Historia przypraw jest pewnie tak długa jak historia odkrywania smaków. Czytaliście Stary Testament? W „Księdze Wyjścia” Józef zostaje sprzedany handlarzom przypraw, w „Pieśni nad pieśniami” Salomon porównuje swoją ukochaną do drogocennych przypraw. Na przestrzeni wieków przyprawy były zarówno... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ladykitchen

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.