Ziołowo-serowe kotleciki z bakłażana (Cotolette di melanzane con erbe e parmigiano)

Ziołowo-serowe kotleciki z bakłażana (Cotolette di melanzane con erbe e parmigiano)

Ziołowo-serowe kotleciki z bakłażana (Cotolette di melanzane con erbe e parmigiano)

SKŁADNIKI 2 bakłażany 100 g m ą ki   100 g bu ł ki tartej 100 g parmezanu 3 jaja 2 łyżki ziół prowansalskich oliwa do smażenia  s ó l, pieprz  **** INGREDIENTI 2 melanzane 100 g di farina 100 g di pangrattato 100 g di parmigiano 3 uova 2 cucchiai di erbe di provenza olio per friggere sale, pepe PRZYGOTOWANIE Bakłażany kroimy w plasterki o grubości   1 cm. Przygotowujemy 3 miseczki. W pierwszej mieszamy mąkę z dodatkiem soli i pieprzu . W drugiej miseczce roztrzepujemy j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, bułki, drugie danie

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.