Z cyklu: Dla dzieci - Czekoladowa owsianka z karmelizowanymi brzoskwiniami (Porridge al cacao con pesche caramellate)

Z cyklu: Dla dzieci - Czekoladowa owsianka z karmelizowanymi brzoskwiniami (Porridge al cacao con pesche caramellate)

Z cyklu: Dla dzieci - Czekoladowa owsianka z karmelizowanymi brzoskwiniami (Porridge al cacao con pesche caramellate)

Przepis na : śniadanie

Dziś przygotowałam kolejny przepis dedykowany naszym najmłodszym. Czekoladowa owsianka z karmelizowanymi brzoskwiniami, płatkami migdałowymi, miodem, kawałkami gorzkiej czekolady jest nie tylko prosta i szybka  w przygotowaniu, ale również bardzo pożywna i rozgrzewająca, idealna na jesienne dni. No i ten smak, kto potrafi odmówić czekoladzie i brzoskwiniom ;) Polecam serdecznie i życzę smacznego! **** Oggi ho preparato un’altra ricetta pensata per i più piccoli. Trattas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, płatki owsiane, śniadania, owsianka, szybkie śniadanie

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.