Torcik ryżowo-jabłkowy, bez mąki i masła (Torta di riso e mele, senza farina e burro)

Torcik ryżowo-jabłkowy, bez mąki i masła (Torta di riso e mele, senza farina e burro)

Torcik ryżowo-jabłkowy, bez mąki i masła (Torta di riso e mele, senza farina e burro)

Przepis na : deser

Chciałam podzielić si ę  z Wami przepisem na szarlotkę  bez m ą ki i masła, za to z dodatkiem ryżu i ricotty. Torcik jest bardzo lekki, delikatny w smaku i aromatyczny, cudnie pachnie cynamonem i wanili ą.  Smacznego! **** Oggi Vi voglio proporre una deliziosa torta con mele e riso, senza farina e burro. La torta è molto leggera grazie all'aggiunta della ricotta e aromatizzata con cannella e vaniglia. Buon appetito! SKŁADNIKI 200 g ry ż u 250 g ricotty 50 g cukru 600 ml mleka 2 jaja 2 j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ryż, szarlotka, ciasta z jabłkami, deser, desery, jabłka, ciasta z masa, puszyste ciasto, szarlotka z jabłkami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.