Nadziewane pomidory alla pizzaiola (Pomodori ripieni alla pizzaiola)

Nadziewane pomidory alla pizzaiola (Pomodori ripieni alla pizzaiola)

Nadziewane pomidory alla pizzaiola (Pomodori ripieni alla pizzaiola)

Nadziewane pomidory alla pizzaiola to nasza ulubiona przystawka w letnie dni.  Pomidory s ą  zapiekane i bardzo aromatyczne.  Do farszu użyłam  mozzarelli ,  czarnych oliwek, kawałeczków bułeczki a przyprawiłam  czosnkiem, oregano, pietruszk ą.   Smacznego :)   **** I pomodori ripieni alla pizzaiola sono un antipasto ideale per giornate estive che rallegrerà la vostra tavola. I pomodori sono farciti con pane, olive nere, mozzarella e condit... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przystawki, suszone pomidory

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.