Drożdżowe ślimaczki z truskawkową konfiturą (Girelle con confettura di fragole)

Drożdżowe ślimaczki z truskawkową konfiturą (Girelle con confettura di fragole)

Drożdżowe ślimaczki z truskawkową konfiturą (Girelle con confettura di fragole)

Przepis na : śniadanie

Drożdżowe ślimaczki przekładane truskawkow ą  konfitur ą s ą  idealnym pomysłem na weekendowe, rodzinne śniadanie.  Ciasto drożdżowe jest bardzo delikatne, puszyste, pachnące, z wyraźną nuta cytryny a nadzienie z konfitury rozpływa sie w ustach.  Ślimaczki przetestowałam na grupie przedszkolaków, którzy walczyli o każd ą  bułeczkę i o każdy jej okruszek, ku mojej wielkiej radości. Dzieciakom bardzo smakowało, dlatego gorąco polecam Wam p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, placki, śniadania, drożdżowe, roladki, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, pasty, lukier , drożdżówki , pasta, drozdzowka, ciasta z masa

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.