Zielone pesto

Zielone pesto

Zielone pesto

Jeszcze kilka lat temu tylko nieliczni w Polsce słyszeli o pesto. Obecnie zielone pesto przygotowane z bazylii pozwala rozkoszować się w zapachu lata nawet w zimie. Klasyczne pesto przygotowywane jest ze świeżych liści bazylii, parmezanu i orzeszków piniowych . Oczywiście jako dodatek nie może zabraknąć prawdziwej oliwy z oliwek i czosnku . Zielone pesto może służyć jako dodatek do pieczywa, ale równie dobrze smakuje z makaronem . Tak naprawdę wystarczy nam pesto, makaron spaghetti i mamy gotowy obiad. Przepis n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.