Kalmary w panierce

Kalmary w panierce

Kalmary w panierce

Czy wiesz, że kalmary w panierce to potrawa o długiej historii sięgającej starożytności? Według legend, już starożytni Rzymianie cieszyli się smakiem tego morskiego przysmaku. Dziś, zwiększająca się popularność kalmarów jako zdrowego i smacznego posiłku jest niezaprzeczalna. Warto zauważyć, że kalmary są bogate w białko i niskokaloryczne. Poznaj tajniki przygotowywania smażonych kalmara i odkryj różnorodne sposoby […] czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.