Jagodzianki

Jagodzianki

Jagodzianki

Przepis na : deser

Jagodzianki to rodzaj polskich wypieków, które wywodzą się z malowniczych terenów wiejskich. Sama nazwa pochodzi od „jagód,” a te wypieki tradycyjnie przygotowywano w czasie sezonu zbiorów owoców jagodowych, który jest czasem obfitości i świętowania. Czynność zbierania świeżych owoców i przekształcania ich w pyszne jagodzianki to ukochana tradycja, która przekazywana jest z pokolenia na pokolenie. Jagodzianka […] czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.