Imbir kandyzowany.

Imbir kandyzowany.

Imbir kandyzowany.

Przepis na : deser

Ginger.  Nawet w moim wiejskim sklepie delikatesowym jest na co dzień. Kupujemy kłącze niezbyt wysuszone ,bez uszkodzeń . Świeży najlepiej trzymać w  lodówce, owinięty papierowymi ręcznikami i w plastikowych torebkach,  przetrwa kilka tygodni. Imbiru w proszku nie kupujemy na zapas, bo zwietrzeje. Małe opakowanie trzymamy w ciemnym i suchym miejscu. Imbir marynowany po otwarciu schowajmy w lodówce. Kandyzowany - w słoiczku, w chłodnym i ciemnym miejscu. Składniki. 250g kłącza imbiru ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

ChristopherChristopher

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

imbir, zdrowe, zdrowe przepisy, pieczenie, lukier , ciasteczka, mielone, likier, syrop, ciasto, jajko, kruche ciasteczka, cytryna, miód, deser, desery, dekoracje, pieczeń z mielonego, ciasto cytrynowe, ciasto z bezami, ciasto ucierane , ciasto z białek , mleko w proszku, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, ciasto z kawą, ciasto mleko w proszku, ciasto bez pieczenia z kawą

Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.