Jajecznica na croissantach i łososiu

Jajecznica na croissantach i łososiu

Jajecznica na croissantach i łososiu

Tak podaną jajecznicę pokochają wszyscy Składniki: - 50 g masła  - 100 g łososia wędzonego  - 9 jajek - 3 croissanty - szczypiorek - sól  - pieprz Przygotowanie: Croissanty kroimy na kromki. Przekładamy na rozgrzaną patelnie i podsmażamy z obu stron bez masła. Przekładamy na talerz. Na wierzch croissantów układamy pociętego na mniejsze kawałki łososia. Jajka roztrzepujemy rózgą, przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelnię dajemy łyżkę masła, dodajemy jajka i smażymy na małym ogniu ciągle mieszaj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne życie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.