Szakszuka (shakshouka)

Szakszuka (shakshouka)

Szakszuka (shakshouka)

Przepis na : śniadanie

Do szakszuki przymierzałam się już od dawna, ale ciągle jakoś nie było okazji, żeby ją przygotować. Dzięki  Małgosi  i cyklowi  Wypiekanie na śniadanie  w końcu był bodziec, żeby ją przyrządzić. Będzie doskonała na rodzinne leniwe niedzielne śniadanie, lub jako przekąska w ciągu dnia. Mówię Wam: pycha z delikatną orientalną pikantną nutą. Szakszuka (shakshouka) Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki ziarenek kuminu oliwa z oliwek 1 puszka pomidorów pela... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.