Pieczone pomidory marynowane w oliwie i tymianku

Pieczone pomidory marynowane w oliwie i tymianku

Pieczone pomidory marynowane w oliwie i tymianku

Pieczone pomidory marynowane w oliwie i tymianku Pieczone pomidory marynowane w oliwie i tymianku co roku obowiązkowo pojawiają się na naszym stole. Sierpień i wrzesień, to czas kiedy pomidory smakują najlepiej. Dojrzewają w ciepłym słońcu i pięknie pachną latem. Do pieczenia wybierz pomidory podłużne, te które są mięsiste i zawierają mało wody. Najlepiej sprawdzi się tu odmiana lima, san marzano czy pomidory polne. Tutaj znajdziesz filmik z przygotowania pomidorów → https://www.instagram.com/p/Cwo1l8IIwDO/ Często pytacie mnie ja... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.