Ogórki małosolne kiszone na sucho

Ogórki małosolne kiszone na sucho

Ogórki małosolne kiszone na sucho

    Ostatnio w  necie pojawił się przepis na ogórki małosolne "na sucho", czyli kiszone bez wody. Przywędrował on do nas z Rosji. Muszę przyznać, że temat mnie zaciekawił i ja również postanowiłam go przetestować. Przepis wypatrzyłam akurat u Beaty z bloga  Stare gary  i nieco go zmodyfikowałam, bo ogórki kisiłam dłużej. Małosolne w  domu smakowały, więc do przepisu będę wracać. Jest bardzo nieskomplikowany i łatwy  w obsłudze. Serdecznie zachęcam do wypróbowania ! Ogórki mał... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.