Mutabal, pasta z bakłażana

Mutabal, pasta z bakłażana

Mutabal, pasta z bakłażana

Dziś zapraszam na pochodzący z kuchni arabskiej przepis na pastę z bakłażana, mutabal. Uwielbiam bakłażana pod każda postacią, więc i ta aksamitna pasta z dodatkiem czosnku będzie bardzo mile widziana na moim stole. Doskonała gdy podajemy ją schłodzoną. Mutabal idealnie komponuje się z   chlebkami manakeesh z zaatarem . Inspiracja  tutaj Mutabal, pasta z bakłażana Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 700 g bakłażanów sok z  jednej cytryny 2 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku 1/2 łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.