Marmolada z aronii z jablkami

Marmolada  z aronii z jablkami

Marmolada z aronii z jablkami

Wrzesień to czas przetworów. U mnie w tym roku produkcja wygląda nieco skromnie, bo zostało mi sporo zapasów z zeszłego roku. Dwa lata temu robiłam  konfiturę z aronii i śliwek , w tym roku postanowiłam wypróbować duet z jabłkami. Też wyszło pysznie. Na blogu znajdziecie również mnóstwo innych przetworów klikając   tutaj . Zapraszam ! Marmolada  z aronii z jabłkami Czas przygotowania: 120 minut + czas mrożenia Składniki: 1000 g aronii  500 g cukru 2 jabłka 1/2 łyżeczki ka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.