Jajka z sosem tatarskim

Jajka z sosem tatarskim

Jajka z sosem tatarskim

Jajka z sosem tatarskim Jajka z sosem tatarskim, to pyszny klasyk, który koniecznie musi się pojawić na wielkanocnym stole. Jest bardzo prosty do przygotowania i na pewno będzie smakował każdemu. Sam sos można przygotować dzień lub dwa dni wcześniej i przechować w lodówce w zamkniętym słoiku. A tuż przed świątecznym śniadaniem wyłożyć na ugotowane jajka. Sos tatarski, który zawsze robię ma w swoim składzie jajka ugotowane na twardo pokrojone w kostkę. W tym przepisie pominęłam ten składnik, bo doszłam do wn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.