Mięsne roladki w ziołach

Mięsne roladki w ziołach

Mięsne roladki w ziołach

Mięso z ud kurczaka, pozbawione kości, jest bardzo fajną alternatywą do wyczarowania rozmaitych dań. Można je łączyć z innym mięsem, nadziewać kaszą lub warzywami. Zapiekać, dusić oraz gotować na parze. Dzisiaj proponuję formę roladek. Składniki: -4 sztuki mięsa z udek kurczaka bez kości -4 plastry szynki lekko wędzonej lub gotowanej -4 plastry żółtego sera -4 małe korniszony -4 łyżeczki musztardy delikatesowej -mieszanka ziół suszonych: czosnek, bazylia, oregano, rozmaryn, zielona pietruszka, majeranek, biały... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

kulinarne przemysleniakulinarne przemyslenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, roladki, kurczak, szynka, uda z kurczaka, udka z kurczaka, papryka, kasza, kapustą, udka , kapusta kiszona, ziemniaki, szynka gotowana, mięso duszone, kurczak wędzony , dania z kurczakiem, kurczak na parze, zapiekany kurczak, kurczak z warzywami, ser biały, pieczone ziemniaki, kurczak z serem, pieczeń z szynki, pieczona szynka, mięsa pieczone, kurczak z czosnkiem, dania bez mięsa, kurczak z papryką , bez pieczenia, kurczak pieczony

Inne przepisy z Kulinarne przemyslenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.