Ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe

Post Ogórki konserwowe pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Przeboje

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Lenka Niki, 15 lipca 2013 21:33:18

Zdecydowanie wolę kiszone i małosolne:) Idę tam poczytać!

kudels, 15 lipca 2013 22:47:39

konserwowe najlepsze!:)

Salvador Dali, 15 lipca 2013 22:59:36

uwieeelbiam :D przepis domowy rządzi :)

uwielbiamy, 16 lipca 2013 12:36:40

Bardzo lubię wszelkiego rodzaju konserwowe przetwory, choć moim numerem jeden chyba na zawsze pozostanie konserwowa papryka:-) ale ogóreczki chyba będą zaraz na drugim miejscu:-) Pozdrawiamy:-)

Umi i., 17 lipca 2013 10:19:49

Pycha, robię podobnie:)

kamila.pychaciasta, 22 lipca 2013 13:51:50

2 dni zaprawiałam ogórki, kiszone. 2 worki ogórków, końca nie było widać;)

Rafia Ławniczak, 8 sierpnia 2013 13:40:15

Pasteryzować w piekarniku…..w jakiej temperaturze??????

Słodka Babeczka, 8 sierpnia 2013 13:53:33

Słoiki należy ustawić na blaszce tak, by się ze sobą nie stykały. Następnie nalać wodę do blaszki (tak z 2-3 cm, dzięki czemu słoiki nie pękną). Jeśli słoiki masz gorące (od razu chcesz je pasteryzować po zalaniu zalewą), to wkładasz je do gorącego piekarnika, a jeśli słoiki są zimne to do zimnego piekarnika. Pasteryzujemy ustawiając piekarnik na 110C.