Kotlety schabowe wg Magdy Gessler moczone w mleku i cebuli

Kotlety schabowe wg Magdy Gessler moczone w mleku i cebuli

Kotlety schabowe wg Magdy Gessler moczone w mleku i cebuli

Przepis na : obiad

Kotlety schabowe wg Magdy Gessler moczone w mleku i cebuli – to pyszna alternatywa dla zwykłych, szybkich schabowych :) Mięsko robione w ten sposób wydaje się być bardziej kruche i delikatne :) Wg oryginalnego przepisu Magdy Gessler z jednego kilograma wieprzowiny wychodzą cztery grube kotlety, które trzeba rozbić bardzo cienko, by powstały kotlety na prawie cały, duży talerz. U mnie powstały nieco mniejsze kotleciki :) @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(ma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Przeboje

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.