Chrupiące, kawowe gofry z espresso

Chrupiące, kawowe gofry z espresso

Chrupiące, kawowe gofry z espresso

Pomysł na Chrupiące gofry z espresso podpatrzyłam na blogu smacznariposta.com. Nieco zmodyfikowałam kolejne kroki wykonania, ale muszę przyznać, że te gofry mają świetny, charakterystyczny smak i na stałe zagoszczą w mojej kuchni ;-) Składniki Mąka 250g Cukier 250g Masło 1 kostka miękkiego masła Jajko 5 jajek Kawa espresso 40ml Olej do posmarowania gofrownicy Bita śmietana […] The post Chrupiące, kawowe gofry z espresso appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Przeboje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Pink Hungry, 27 września 2013 21:44:44

ciekawy przepis, wyglądają bardzo zachęcającozapraszam na http://www.pinkhungry.com

whiness, 27 września 2013 21:46:14

Ekstra! Dla takiego kawosza jak ja wymarzone :)

JustInka, 27 września 2013 23:35:14

Uwielbiam gofry!

kudels, 28 września 2013 08:35:52

wieki nie jadłam!:)

Renula, 28 września 2013 15:16:41

Bardzo apetyczne!