Strucla z dodatkiem mąki pełnoziarnistej

Strucla z dodatkiem mąki pełnoziarnistej

Strucla z dodatkiem mąki pełnoziarnistej

Na dzisiejsze śniadanie upiekłam strucle z dżemem. Była puszysta, mięciutka z lekko chrupiącą skórką i bardzo smaczna. Aby było troszkę zdrowiej to mąkę pszenną pomieszałam z mąką pełnoziarnistą, smak strucli jest oczywiście inny niż z samej białej mąki, ale jet równie smaczna. Upiekłam ją z zamysłem o moim mężu, który na śniadanie lubi zjeść coś słodkiego. Drożdżowe wypieki należą do jednych z jego ulubionych, więc calutki wypiek już zniknął 😊 Doszłam do wniosku, że muszę ją teraz robić częściej, bo jest o wi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Patrycja TyminskaPatrycja Tyminska

Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, ciasto, mak, drożdżowe, słoik, pieczywo, ciasto z makiem, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, jajka nadziewane

Inne przepisy z kulinarne odsłony pati

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.