Rozgrzewający Dahl z czerwonej soczewicy

Rozgrzewający Dahl z czerwonej soczewicy

Rozgrzewający Dahl z czerwonej soczewicy

Dahl to wyśmienite danie z kuchni indyjskiej. Rewelacyjnie rozgrzewa organizm od środka i pobudza zmysły. W sam raz na zimow ą  porę. Dahl jest niezwykle aromatyczny dzięki dużej zawartości przypraw. Odpowiednie danie dla wegetarianów i weganów. Kto jeszcze nie próbował tego dania to szczerze polecam. Jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu. Dahl wyśmienicie smakuje z dodatkiem chlebka Naan lub z zwykłym pieczywem.  Składniki: soczewica czerw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Autor

Patrycja TyminskaPatrycja Tyminska

Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, pieczywo, imbir, papryka, wegetariańska, wegańskie

Inne przepisy z kulinarne odsłony pati

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.