Okra w cieście piwnym

Okra w cieście piwnym

Okra w cieście piwnym

Okra nie należy do popularnych warzyw w Polsce, a szkoda bo jest naprawdę smaczna. Smak okry jest tak specyficzny, że albo się ją kocha, albo nienawidzi. Ja jestem w tej pierwszej grupie osób i kocham jej smak w różnym wydaniu. Pierwszy raz okrę jadłam w Grecji i nigdy nie zapomnę tego smaku...połączona była z bakłażanem, cebulką, sosem pomidorowym oraz cudowną mieszanką przypraw. Niestety nie udało mi się jak na razie odtworzyć tego genialnego dania...Widocznie nie znam sekretnego składnika😑 Mimo tego próbuję wykombi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Autor

Patrycja TyminskaPatrycja Tyminska

Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, ciasto, sosy, zupa pomidorowa, przystawki, sos pomidorowy

Inne przepisy z kulinarne odsłony pati

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.